"Kennis bij hulpverleners meer zichtbaar maken met behulp van NOTIVID"

Ambulante hulpverlening, gezinscoaching, psychologische zorg en begeleid wonen zijn onderdelen van de zorgverlening van Connecting Hands. Meer dan 50 betrokken hulpverleners, allen met hun eigen specifieke kennis van de zorg, werken op zorglocaties en bij mensen thuis. De medewerkers hebben brede kennis op het gebied van hulpverlening om cliënten succesvol te begeleiden. Connecting Hands maakt specifieke kennis zichtbaar aan hulpverleners door NOTIVID in te zetten als platform voor kennisdeling. 

NOTIVID als platform voor kennisdeling

Yvette Kampen-Hoekstra is als medewerker Marketing en Communicatie van Connecting Hands betrokken bij de introductie van NOTIVID. "Werken met NOTIVID heeft als doel om kennis meer zichtbaar te maken onder de hulpverleners. Hulpverleners worden tijdens bijeenkomsten getraind om deskundigheid te bevorderen, dit doen we onder andere met filmpjes. De onderwerpen zijn heel divers, zo kan het gaan over schuldsanering of ADHD. De filmpjes worden vervolgens gedeeld via NOTIVID, zodat de hulpverleners ze altijd tot hun beschikking hebben. We gebruiken NOTIVID als platform om kennisfilms te delen".

Woonlocaties een stap dichterbij

Connecting Hands werkt aan een filmpje van de woonlocatie in Oude-Pekela. "In de praktijk zullen de hulpverleners niet allemaal op deze locatie komen, omdat het eind uit de buurt is van hun werkplek. Wij maken een filmpje over deze locatie die wordt gebruikt om aan nieuwe medewerkers te laten zien. Zo krijgen zij een beter beeld van deze locatie en wat daar gebeurt."

Ook filmpjes met een andere insteek worden gedeeld via NOTIVID. "Connecting Hands zat laatst in de uitzending van het programma MIJ EEN ZORG! van RTL4. De video plaatsen we op Facebook. Daar is hij al snel uit beeld verdwenen door andere items op de tijdlijn. Nu uploaden we de film naar NOTIVID. Iedere keer dat er wordt ingelogd in NOTIVID is de video weer in beeld. Zo hou je mensen betrokken."

Makkelijk in gebruik

NOTIVID is te bereiken vanaf ieder apparaat met een internetverbinding. "De hulpverleners kunnen overal inloggen in de NOTIVID omgeving. Met de telefoon van het werk of thuis met de tablet of pc." Praktisch in gebruik dus voor een zorgorganisatie waar de medewerkers veelal ambulant werken. "Het is heel makkelijk in gebruik. Ik gebruik de snelkoppeling op mijn bureaublad en kan direct aan de slag. De interface is gebruiksvriendelijk." 

Veilige omgeving 

Yvette stipt het belang van een veilige verbinding aan "We kunnen de filmpjes nu delen in een veilige omgeving en dat is in de zorg heel belangrijk, we hebben te maken met regelgeving ten aanzien van privacy. Op dit moment uploaden we alleen vanuit de organisatie filmpjes naar NOTIVID, maar we zien meer mogelijkheden. Hulpverleners zouden NOTIVID kunnen inzetten om in samenwerking met de cliënt films te maken ten behoeve van reflectie. De beveiligde verbinding maakt het mogelijk om de filmpjes te delen met cliënten. Gaandeweg kunnen we wellicht gaan uitbreiden met nieuwe functies. Maar voor het zover is gaan we eerst onze medewerkers enthousiasmeren."

Platform op maat

"Er is al enige tijd contact met de ontwikkelaars van NOTIVID. We hebben als organisatie meegedacht over de ontwikkeling door input te geven over de behoefte van onze medewerkers en cliënten. Dit heeft geresulteerd in een platform dat naar onze wens is ingericht."


CONNECTING HANDS

Connecting Hands zorgt voor begeleiding. In Fryslân, Groningen en Drenthe. We doen dit op een heel eigen manier. Pro-actief. Want de cliënt staat echt centraal. Hierdoor bouwt Connecting Hands een vertrouwensband op. Met iedereen. Zelfs in uitzichtloze situaties.

VOLG ONS