ONDERWIJS

NOTIVID is een communicatieplatform waarop gebruikers eenvoudig en veilig content met notities kunnen uitwisselen en delen. NOTIVID ondersteunt scholen bij het begeleiden van studenten. Door video’s op te nemen en deze te bewaren binnen de beveiligde omgeving van NOTIVID kunnen mentoren en studenten beelden online uitwisselen en vindt begeleiding op afstand plaats. De notitiefunctie stelt hen in staat om op belangrijke momenten in de video feedback te vragen en competenties te bewijzen. 

Werken op afstand

NOTIVID heeft bewezen een waardevolle tool te zijn voor studenten van pabo-opleidingen en startende leerkrachten, maar kan bij talloze opleidingen worden ingezet. Studenten maken tijdens lessen of stage video’s en voegen die toe aan het online platform. De student kan zijn video direct delen met zijn mentor of medestudenten en feedback vragen. Met NOTIVID worden weer contactmomenten gecreëerd en kunnen mentoren hun studenten frequenter zien en intensiever begeleiden. 

Geschikt voor ieder apparaat 

Door de NOTIVID app te installeren op smartphone of tablet worden videobeelden direct in de beveiligde omgeving van NOTIVID opgeslagen. In het geval er wordt gewerkt met een laptop of videocamera kunnen de videobestanden eenvoudig worden geüpload naar NOTIVID. NOTIVID is beschikbaar op ieder apparaat. Video’s kunnen van iedere laptop, tablet of mobiele telefoon met internetverbinding worden bewerkt en gedeeld. 

Notities toevoegen aan video 

Zodra de video in NOTIVID staat is het mogelijk om het beeld op ieder gewenst moment te pauzeren en er een vraag of notitie bij te typen. De notities zijn eenvoudig terug te vinden in de tijdbalk van de video. Handig voor studenten die stage lopen en leervragen hebben of competenties willen aantonen. 

De student kan de video met één druk op de knop delen met zijn mentor en medestudenten en om feedback vragen. De betrokkenen kunnen vervolgens ook hun opmerkingen toevoegen. Alle notities worden opgeslagen en kunnen worden gedownload als pdf-bestand om te bewaren in het portfolio. De notitiefunctie is een handige manier om feedback te vragen en te geven en fungeert als bewijs voor bewezen competenties. 

Video’s in beveiligde omgeving 

Een belangrijke eigenschap van NOTIVID voor scholen is de beveiligde omgeving volgens de NEN 7510 norm. NEN 7510 is een managementsysteemnorm voor informatiebeveiliging binnen een zorginstelling of toeleverancier. De protocollen die scholen naleven ten aanzien van privacygevoelige beelden zijn gewaarborgd door NOTIVID te gebruiken als communicatieplatform voor het delen van documenten en video's. Het overzetten van bestanden op usb-sticks of bestanden online versturen behoren tot het verleden. 

Betaalbare oplossing 

NOTIVID werkt op iedere pc, laptop, smartphone of tablet. Dure apparatuur aanschaffen is niet nodig. Met NOTIVID betaal je alleen de licentiekosten. 

Platform op maat 

NOTIVID is een uniform platform, maar voor scholen is het mogelijk om maatwerk te leveren. Zo kan de NOTIVID omgeving worden voorzien van een eigen logo en is het mogelijk om een koppeling te maken met de elektronische leeromgeving van de school. Specifieke wensen zijn altijd bespreekbaar.  

Referentie startende leraar

PCBO LEEUWARDEN

VOLG ONS