COACHING

NOTIVID is een communicatieplatform waarop gebruikers eenvoudig en veilig content met notities kunnen uitwisselen en delen. Voor beeldbegeleiders is NOTIVID een praktisch en betaalbaar hulpmiddel dat ondersteunt bij het opnemen en analyseren van beeldmateriaal via een beveiligde verbinding. Met de handige notitiefunctie kunnen beeldbegeleider en docent waarnemingen en feedback met elkaar delen tijdens intervisie en op afstand. 

Geschikt voor ieder apparaat

Een videocamera gebruiken om opnames in de klas te maken is niet meer nodig. Een apparaat met opnamefunctie en een internetverbinding is alles wat je nodig hebt. Door de NOTIVID app te installeren op tablet of smartphone is het mogelijk om opnames te maken die direct in de beveiligde omgeving van NOTIVID worden opgeslagen. Een handige toepassing voor zowel beeldbegeleiders als docenten, de beelden staan namelijk direct klaar om te analyseren en om te delen. Ook voor de gebruikers die geen beschikking hebben tot de app is er de mogelijkheid om opnames te maken met een videocamera of laptop en de bestanden te uploaden naar NOTIVID. 

Privacy gewaarborgd 

Een belangrijke feature voor beeldbegeleiders is de beveiligde omgeving van NOTIVID volgens de NEN 7510 norm. NEN 7510 is een managementsysteemnorm voor informatiebeveiliging binnen een zorginstelling of toeleverancier. Beeldbegeleiders houden vanuit de beroepsethiek rekening met de privacy van betrokkenen. Door NOTIVID te gebruiken als communicatieplatform is de beveiliging van privacygevoelige beelden gewaarborgd. Het overzetten van bestanden op usb-sticks of bestanden online versturen behoren tot het verleden. Zodra het analysetraject is afgerond kunnen de video’s worden verwijderd en de notities gedownload als pdf-bestand om te bewaren in het portfolio. 

Notities maken bij opnames 

De notitiefunctie maakt het mogelijk om de video op ieder gewenst moment te pauzeren en een vraag of notitie te typen bij het betreffende beeld. Een handige functie voor de beeldbegeleider die feedback geeft. Hij kan op de juiste plek in de video opmerkingen toevoegen en deze direct delen met de eigenaar van de video. En de eigenaar van de video ziet onder de tijdbalk van de video bij welk fragment de terugkoppeling wordt gegeven. Dit werkt eenvoudig en snel. De eigenaar van de video kan zijn opnames met meerdere personen delen, wat het mogelijk maakt om zowel van de beeldbegeleider als van collega’s feedback te vragen. 

360 graden video-analyse 

Deze toepassing binnen NOTIVID geeft nog meer mogelijkheden om te observeren en te analyseren. Door 360 graden video-analyse is het mogelijk om niet alleen te focussen op degene die het traject doorloopt, maar de hele omgeving op te nemen. Bij het analyseren van gedrag gaat het ook om de reacties van de omgeving en met 360 graden video is er letterlijk meer zicht op het handelen van de docent. Hieruit worden nieuwe inzichten en competenties ontwikkeld. 

Online werken 

Werken met NOTIVID is onafhankelijk van plaats en tijd. NOTIVID is een online communicatieplatform dat overal ter wereld bereikbaar is via een internetverbinding. Of je nu als beeldbegeleider op locatie werkt of vanuit je eigen werkplek, met NOTIVID heb je je bestanden altijd bij de hand. Met NOTIVID kunnen meer contactmomenten plaatsvinden, het is immers niet meer nodig om elkaar fysiek te ontmoeten. Dit bespaart veel tijd. 

Betaalbare oplossing

NOTIVID werkt op iedere pc, laptop, smartphone of tablet. Dure apparatuur aanschaffen is niet nodig. Met NOTIVID betaal je alleen de licentiekosten.  

Referentie

BEELDBEGELEIDERS

VOLG ONS