ZORG

NOTIVID is een communicatieplatform waarop gebruikers eenvoudig en veilig content met notities kunnen uitwisselen en delen. NOTIVID is een nuttige tool voor zorginstellingen en organisaties waar analyse op gedrag wordt toegepast. Met NOTIVID neem je video’s op en bewaar je de opnames binnen de beveiligde omgeving volgens de NEN 7510 norm. De video’s kunnen worden voorzien van notities om deze vervolgens te delen met een cliënt, patiënt of collega.

Werken in een beveiligde omgeving

Een video laat haarscherp zien hoe contact- en zorgmomenten verlopen. Als hulpverlener heb je te maken met privacygevoelige beelden waar zorgvuldig mee om wordt gegaan. NOTIVID ondersteunt hierin met een online omgeving die beveiligd is volgende de NEN 7510 norm. De norm NEN 7510 is een door het Nederlands Normalisatie-instituut ontwikkelde norm voor Informatiebeveiliging voor de zorgsector in Nederland. Door NOTIVID te gebruiken als communicatieplatform voor het delen van documenten en video’s, is de privacy van de cliënt of patiënt gewaarborgd. 

NOTIVID als communicatieplatform

Met een persoonlijk account heb je toegang tot de online omgeving van NOTIVID. Op het platform is het mogelijk om video’s en documenten te uploaden. De video’s kunnen worden gepauzeerd en voorzien van notities, om deze vervolgens te delen met andere NOTIVID gebruikers. Je kunt deze informatie delen met één persoon of met een hele groep mensen. Het is zelfs mogelijk om een koppeling te maken met een elektronisch dossier, zodat met één handeling alle informatie is gedocumenteerd. Dit bespaart hulpverleners veel tijd. 

Welke hulpverleners gebruiken NOTIVID? 

Het gebruiken van videobeelden is een effectieve methode om een situatie te bekijken in plaats van er alleen over te praten. NOTIVID is breed inzetbaar en wordt onder andere gebruikt door de volgende hulpverleners:

• Gezinsondersteuners die met videocoaching werken hebben veel baat bij NOTIVID. Zij kunnen met behulp van NOTIVID video’s opnemen en de beelden direct terugkijken en notities toevoegen. 

• Zorgprofessionals gebruiken NOTIVID om de kwaliteit van zorg te verbeteren, door de communicatie tussen cliënt en zorgprofessional in beeld te brengen door middel van video. 

• Mantelzorgers kunnen geholpen zijn met video opnamen in de thuissituatie. Het kijken naar de videobeelden geeft ziekte inzicht en hoe daar mee om te gaan. Dit kan de communicatie en het onderlinge begrip verbeteren, waardoor mantelzorgers zich ondersteund voelen en het langer volhouden om het familielid thuis te verzorgen.

• Overkoepelende zorginstellingen gebruiken NOTIVID als platform om documenten te delen, zoals kookinstructiefilmpjes, handleidingen of informatieve video’s over afdelingen of woonlocaties. 

NOTIVID overal toegankelijk

NOTIVID is te bereiken vanaf ieder apparaat met een internetverbinding. Hulpverleners kunnen overal inloggen in de NOTIVID omgeving. Op het werk, vanuit huis of bij een cliënt. Heel praktisch voor zorgorganisaties met ambulante medewerkers. De interface is gebruiksvriendelijk en met een snelkoppeling of vanuit de app te bereiken. 

Geschikt voor ieder apparaat

Door de NOTIVID app te installeren op smartphone of tablet worden videobeelden direct in de beveiligde omgeving van NOTIVID opgeslagen. In het geval er wordt gewerkt met een laptop of videocamera kunnen de videobestanden eenvoudig worden geüpload naar NOTIVID. NOTIVID is beschikbaar op ieder apparaat. Video’s kunnen van ieder apparaat met internetverbinding worden bewerkt en gedeeld. 

Betaalbare oplossing

NOTIVID werkt op iedere pc, laptop, smartphone of tablet. Dure apparatuur aanschaffen is niet nodig. Met NOTIVID betaal je alleen de licentiekosten. 

Platform op maat

NOTIVID is een uniform platform, maar voor zorginstellingen is het mogelijk om maatwerk te leveren. Zo kan de NOTIVID omgeving worden voorzien van een eigen logo en is het mogelijk om een koppeling te maken met het elektronisch dossier. Andere wensen zijn bespreekbaar.

Referentie

CONNECTING HANDS

VOLG ONS